Doneren

Draagt u hemelwieg een warm hart toe?Help mij om hemelwieg te schenken aan ziekenhuizen


Zodat deze op de plek zijn waar ze nodig zijn, en gelijk in gebruik genomen kunnen worden door de mensen die een hemelwieg nodig hebben voor het afscheid van hun zo gewenste kindje.


Op deze manier hoop ik te bereiken dat hemelwieg bekend is in heel Nederland. En ouders op een liefdevolle en zachte manier afscheid kunnen nemen van hun kindje en een goed begin kunnen maken met het rouwproces.


Hemelwieg maak ik met heel veel liefde vanuit mijn hart.


Hemelwieg voor een klein afscheid van een GROOT wonder.

Hemelwieg doneren tijdens Symposium

Op uitnodiging van Daphne Voormolen was ik vandaag aanwezig bij het Symposium die werd georganiseerd in het kader van Baby Loss Awareness Week

in het UMC Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis (Het WKZ)


Wij hebben gesproken over hoe kunst helpt bij rouw en verdriet. Hier heeft Daphne over verteld vandaag. Het kunstproject waar zij mee bezig is wordt gemaakt door ouders die het verlies van hun kind meemaken. Ook ik heb een klein kunstwerkje gemaakt wat daar in verwerkt wordt.


Verder spraken vandaag Mireille Bekker, Manu Keirse,

Casper van Koppenhagen, Laura Soudijn

Renske Karelse en Janneke Vos en Ruth van den IJssel


Na Renske en Janneke die hebben verteld hoe ze op de kraamafdeling werken en omgaan met de ouders en de kindjes die stil worden geboren, was ik aan de beurt. Er konden 3 Hemelwiegjes gedoneerd worden, mede namens de donateurs van de doneeractie. Ze waren er heel blij mee en kunnen op deze manier mensen met een verliesgeboorte helpen met het afscheid en rouwproces.


Fijn dat ik mocht uitleggen wat Hemelwieg is en waar het voor dient. De zachtheid en de warmte die het uitstraalt. Tevens de wateropbaring met hemelwiegdeken uitgelicht. Net als na iedereen die had gesproken was er voor mij ook applaus. Dat doet toch wat met je.

Donatie Hemelwieg brengen naar Diakonessenhuis Utrecht.

Wat een warm ontvangst, Ik werd opgehaald door Helma van Roon en meegenomen naar een verloskamer die vrij was gehouden om daar de schenking van Hemelwieg te laten plaats vinden.


Hanan de Coole en nog een verpleegkundige waren hier bij, en we hadden een fijn gesprek over de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, in vergelijking met jaren geleden. Hoe ik ertoe was gekomen om Hemelwieg te maken? Lees mijn verhaal op mijn website.


Eerst heb ik de wateropbaring met Hemelwiegdeken laten zien en er uitleg over gegeven. Dat de moeder op deze manier zelf haar overleden kindje kan verzorgen. Volgens Hanan is dit ook erg belangrijk. Allen waren zeer onder de indruk.


Hierna hebben ze met elkaar de Hemelwiegen uitgepakt die gedoneerd worden door de doneeractie van Hemelwieg en de doneeractie van Dorene van de Bos , die pas geleden zelf gebruik heeft gemaakt van Hemelwieg en op deze manier een bijdrage levert aan het verlies van andere kindjes om zo ook deze ouders te helpen met dit grote verlies.

Het Diakonessenhuis is waar zij is bevallen van haar zoontje met 18 weken zwangerschap. Haar woorden waren, Zo is de cirkel rond.


De verpleging van deze afdeling mogen de Hemelwiegjes schenken aan ouders die dit nodig hebben.


St Antonius Ziekenhuis Sneek in de spotlight

voor een schenking van Hemelwieg

Met regen en storm onderweg naar het Ziekenhuis in Sneek, waar we warm werden ontvangen. Door de verpleging en iemand van p.r., die alles gaat vastleggen op foto zodat het geplaatst kan worden in de lokale krant en via social media. We beginnen met koffie en thee en er wordt volop met elkaar gekletst. Over hoe we hier terecht zijn gekomen, en we er nu met elkaar staan.

 

We staan er voor alle kindjes die hier in het ziekenhuis te vroeg worden geboren en niet levensvatbaar zijn. Zodat al deze kindjes gebruik kunnen maken van wat er wordt geschonken.

 

De verpleging is ook ontzettend nieuwsgierig, net als Romy van der Wiel en Renny Spoelstra. Beide uitvaartverzorgers in Friesland. Wij hebben elkaar ontmoet in het atelier, waar ze alles van Hemelwieg hebben bekeken en besloten te willen schenken aan een Ziekenhuis in Friesland. Dit is het Antonius in Sneek geworden. Vandaar dat we hier nu met elkaar staan.

 

Er is een mooie donatie gedaan door de dames van €637,15 op de Uitvaart Fair Joure., waar Hemelwieg ook onderdeel van was. Romy en Renny hebben besloten om 2 . Wateropbaringen met Hemelwiegdeken voor 20 en 24 weken te schenken. Dit zijn waterwiegen van acrylglas met een omhulsel van vilt. Bij het uitpakken hiervan door het verplegend personeel van de kraamafdeling wordt er verheugd gereageerd. Zo fijn dat we hier nu gebruik van kunnen maken op de afdeling.


Hierna heeft Nathalie van Hemelwieg 2 Hemelwiegjes geschonken van 12 en van 16 weken zwangerschap. Inclusief de wateropbaring in de Hemelwieg. Deze kan de afdeling weer schenken aan ouders die dit nodig hebben. Deze donatie heeft plaats kunnen vinden door de doneeractie. Waar iedereen die Hemelwieg een warm hart toedraagt een bijdrage kan leveren, Zodat Hemelwieg aan verschillende ziekenhuizen geschonken kan worden. Ga naar deze link om ook een bijdrage te leveren,

20 Hemelwiegjes vor RKZ

gedoneerd door vrienden van het rkz

20 Hemelwiegjes voor het Rodekruis Ziekenhuis Beverwijk

Na gedoneerd te hebben van Hemelwieg aan het Rode Kruis Ziekenhuisin Beverwijk, Mag ik nu 20 Hemelwiegen in verschillende maten leveren aan het Ziekenhuis.

Mariëlle Bruntinkheeft een verliespoli opgezet, en met haar samen hebben we Hemelwieg bekend gemaakt in het ziekenhuis. Door het gebruik ervan is merkbaar dat het heel fijn is voor de ouders die hun kindje verliezen om hier gebruik van te maken. En zo een beter begin te maken met het rouwproces.

Het wordt mogelijk gemaakt door de vrienden van het rode kruis ziekenhuis dat de afdeling de Hemelwiegjes kunnen schenken aan de ouders.

Fantastisch dat dit gedaan wordt!

Ziekenhuizen laat je inspireren door het RKZ en volg hun voorbeeld om voor ouders te zorgen voor een mooi afscheidswiegje. Het is zo belangrijk. En maakt u al gebruik van de wateropbaring?

Hemelwieg schenken en de Wateropbaring met Hemelwiegdeken bezorgen aan Geboortecentrum Viecurie Venlo

11 Maart 2022


Gelukkig maken steeds meer ziekenhuizen gebruik van de wateropbaring.

Een mooie manier van opbaren, voor kindjes die zijn overleden tijdens de zwangerschap.

Afgelopen vrijdag 11 maart was ik op bezoek bij het Viecurie Medisch Centrum in Venlo om de Hemelwiegdeken met wateropbaring te bezorgen. Alles is handgemaakt van merino wol. en voor dit ziekenhuis is de hemelse wereld ontstaan. In kleuren die bij alle kleine baby'tjes past, met vlinders en wolken, met harten en één met sterren. Wat is het mooi ontvangen door de opdrachtgevers, die dit hebben gezien in het MUMC en dit nu zelf ook kunnen aanbieden aan de ouders die dit grote verdriet meemaken.

Naast het bezorgen van deze mooie opdracht, heb ik namens de doneeractie 3 verschillende maten Hemelwieg gebracht. Iedereen die heeft gedoneerd heel hartelijk bedankt. Zo fijn dit te kunnen realiseren. Hier mag het ziekenhuis zelf een bestemming aan geven.

Met veel enthousiasme is alles uitgepakt. {in filmpje te zien} door Debbie Janssen en Sabine Gorris

Geboortecentrum Noord-Limburg

𝐻𝑒𝑚𝑒𝑙𝑤𝑖𝑒𝑔𝑗𝑒𝑠...

Afgelopen week hebben wij 'Hemelwiegjes' in ontvangst mogen nemen . In ons Geboortecentrum worden dagelijks kindjes geboren. Helaas overlijden soms kindjes in de zwangerschap. Dit kan komen doordat het kindje al vroegtijdig in de zwangerschap is overleden of doordat door aangeboren afwijkingen of complicaties wordt besloten de zwangerschap te beëindigen. Door deze kindjes in het water te leggen nemen ze de foetushouding aan en kleuren ze roze. Dankzij de hemelwiegdeken van onze nieuwe wateropbaring kunnen ouders hun kindje wanneer zij dit willen toedekken. Ook hebben wij drie hemelwiegjes in ontvangst mogen nemen die wij mogen schenken aan ouders. Dit zijn hemelwiegjes die worden gebruikt als afscheidswiegjes voor de laatste reis.

Hemelwieg schenken aan

Radboud UMC Nijmegen

Vandaag 22 juli 2021 was de dag dat ik Hemelwieg ben gaan schenken aan het Radboud UMC Nijmegen.


Hartelijk ontvangen door

Verpleegkundige Elles Boerstal,

Verpleegkundige Iris Kremers,

Marloes van Dalen Teamleider zorg, unit verloskunde afd perinatologie Radboud UMC Amalia Kinderziekenhuis.

Rosita Wellink Teamleider zorg perinatologie unit neonatologie.


Met heel veel interesse is er geluisterd naar mijn uitleg en gebruik over de wateropbaring met Hemelwieg omhulsel. En heb ik mooie complimenten mogen ontvangen.


Hierna heb ik de Hemelwiegjes overhandigd, mede namens de donateurs en kon ik 3 hemelwiegen schenken in 3 verschillende maten. Tot 12 weken, 16 weken en 20 weken. In de kleinste maten zit ook een wateropbaring en in allen een kleine wade om het kindje in te wikkelen als het ware afscheid komt.


De verlosafdeling gaat zelf kijken hoe ze gebruik gaan maken van de schenking, en zijn er heel blij mee. En dat ben ik ook. Zo fijn om op deze manier ouders te kunnen helpen met dit grote verlies en voor een zacht en warm aanvoelend afscheid.


Met de doneeractie gaan we door om weer bij andere ziekenhuizen te kunnen schenken. Zie voor doneren link bij comments

Hallo lieve Nathalie.

De hemelwieg is echt prachtig en ook de gedachte erachter maakt het zo mooi, warm en waardevol. We voelen ons nog steeds vereerd dat we ze mochten ontvangen.

Ik durf niet te zeggen of ze al in gebruik zijn genomen. Dat doen ze straks op verloskunde nadat het goed gedocumenteerd is hoe er mee om te gaan.

Maar ik zal je in de toekomst zeker laten weten hoe het ontvangen wordt.

Hele dikke knuffel van mij 

27 mei 2021

Schenken Hemelwieg aan RKZ


Ontvangen door 3 personen op de verlosafdeling van het RKZ. Een warme en gemoedelijke sfeer.


Op één van de verloskamers heb ik de Hemelwiegen overhandigd aan Mariëlle Bruntink, waarna zij ze heeft uitgepakt en met elkaar hebben bewonderd. Fijn als er zo wordt gereageerd op wat je met zoveel liefde maakt.


De schenking is mede mogelijk gemaakt door alle donateurs van de doneeractie van Hemelwieg. Doneren is nog altijd mogelijk voor een volgend ziekenhuis.


Ook gaat het RKZ werken met de wateropbaring met Hemelwieg omhulsel.

Er is gekozen voor de vlinders. Nadat wij hebben afgesproken wanneer ik zou komen, hebben ze deze opdracht gegeven.


Wat fijn dat ze dit nu aanbieden aan de ouders. Zodat zij langer de tijd hebben om afscheid te nemen.

Hemelwieg voor Laurina Cerredo

van Doula Lau / rouwdoula

Reactie Laurina

Deze vrouw begeleidt vrouwen die gaan bevallen van een kindje dat is overleden in welke stadia van de zwangerschap ook. Hoe fijn als je wordt bijgestaan door iemand die je begrijpt.


Ik ken Laurina nu 3 jaar, alleen via social media en telefoon gesprekken. En vandaag voor het eerst live kennis gemaakt.


Vandaag was zij er om een Hemelwieg in ontvangst te nemen namens de doneeractie van Hemelwieg.

Ook heeft ze van mij persoonlijk een Hemelwieg ontvangen voor haar opleiding die zij geeft aan studenten.


Het was een fijne ochtend.

Hemelwieg nogmaals dank voor de grote geschenken, ik zal ze recht doen 💛 en dat ik bij jou en je gezin mocht komen. Wat ontbrak was een grote knuffel, maar die hou jij tegoed! Ik wil je ook namens de andere Doula's van Het Doula Collectief bedanken voor je ongelooflijke inzet en passie om de verlieservaring van ouders met jouw Hemelwiegen, Troostengelen en andere creaties te valideren en ook wat menselijke warmte te schenken. Bijzonder mens💛!

22 januari 2021


Deze dag zijn de Hemelwiegjes geschonken aan het


Maastricht UMC

22 januari was de dag dat ik naar Maastricht reed, samen met mijn man René. Toen we er waren heeft hij me afgezet bij de hoofd ingang, en ging ik met mijn hemelwiegjes in mooie tasjes opzoek naar de goede afdeling. Op zich had ik het vrij snel gevonden. De verlosafdeling, en daar werd ik opgewacht door 4 dames, waaronder Judith Formannoy, waarmee ik dit samen heb geregeld. Het was een zeer warm ontvangst met thee en een heerlijk stuk verse vlaai.


Ze waren allemaal heel erg benieuwd naar de hemelwiegjes. Bij het uitpakken kwam gelijk ter sprake dat ze twee hemelwiegjes zouden krijgen, maar ik had er vier meegenomen. En dat was niet zonder rede. Twee Hemelwiegjes namens de donateurs van de doneeractie, hoe mooi is dat. Zo fijn dat mensen die hemelwieg een warm hart toedragen zo gul zijn geweest.  En twee Hemelwiegjes namens Hemelwieg.


Tijdens het uitpakken van de afscheidwiegjes hoor ik oehh en ahh, ze zijn er helemaal weg van. Dat is zo fijn deze reactie. De wiegjes gaan van hand tot hand en er wordt gevoeld hoe zacht ze zijn, en dat het er zo uit hoort te zien “een afscheid van je zo gewenste kindje”. En wat is dat ook een mooie bevestiging voor mijzelf, deze waardering.


Na de kennismaking van ons en de producten, gingen we naar een verloskamer om van de wiegjes en de overhandiging van de Hemelwieg mooie foto’s te maken. Ook zijn er foto’s gemaakt van de watermethode die ze in het MUMC gebruiken. [DKs-vitrine] Deze zijn er voor kindjes vanaf 16 tot 24 weken. In de hemelwieg is er een watermethode mogelijk tot 16 weken. Dit sluit dus mooi op elkaar aan. Hemelwieg kan ik ook maken tot 40 weken of er is een Hemelwade.


Hemelwieg is gemaakt van merinowol en zijden, waardoor het geheel van natuurlijke materialen met de hand is gemaakt. Van elk Hemelwiegje is er één exemplaar. En het is mogelijk dit te laten personaliseren in kleur en thema.

Hemelwieg voor een klein afscheid van een GROOT wonder.

Verhaal van het MUMC+ op Facebook,

Vrouw, Moeder en Kind centrum.


Als primeur in Nederland heeft het MUMC+ sinds 22-01-2021 beschikking over hemelwiegjes.


Door mevrouw Nathalie Roelofsen van stichting “Hemelwieg” zijn er vier hemelwiegjes geschonken aan de verloskamers.

Op de verloskamers worden iedere dag prachtige kindjes geboren, helaas overlijden enkele kindjes rondom de geboorte.

Dit kan doordat het kindje al vroegtijdig is overleden in de baarmoeder of door aangeboren afwijkingen/complicaties waartoe besloten wordt om deze zwangerschap te beëindigen.


Wanneer je kindje levenloos geboren wordt, sta je voor de verdrietige taak om welkom te heten en afscheid te nemen tegelijk.

Er zijn een aantal methodes beschikbaar op de afdeling verloskunde, om op een mooie manier afscheid te kunnen nemen. Namelijk d.m.v watermethode of deze icm een hemelwiegjes.

Zie onderstaande link voor meer informatie over deze onderwerpen.

 Hemelwieg


op weg naar Maastricht UMC


Het is 22 januari 2021 en vandaag is de dag dat Hemelwieg geschonken gaat worden aan het Universitair medisch centrum Maastricht. 


Dit is mede mogelijk gemaakt door de donateurs. En het is fijn dit te kunnen delen. Er was een fotograaf bij aanwezig en het vervolg zal op een later moment worden gedeeld, tegelijk met het ziekenhuis.


Hou mijn website en socials in de gaten. Ik deel het graag met jullie.