Samenwerking

Rouwverwerking, vertel je verhaal in vilt

Hemelwieg, Uitvaartwiegje, prematuur, foetus, afscheid, miskraam, vroeggeboorte

Samenwerking

Een Hemelwieg is een product wat voor vele branches geschikt is om mee samen te werken. Ik denk aan verloskundige praktijken, ziekenhuizen  {afdeling gynaecologie}, rouwcentrums, uitvaartbegeleiders, rouwverwerkingstherapeuten. Maar ook websites speciaal gericht op miskraam verwerken.


Ik nodig u uit om contact met mij op te nemen als u denkt dat er een samenwerking tussen ons kan ontstaan.


Vilting Fingers

logo Vilting Fingers van Nathalie Roelofsen

Nathalie Roelofsen

Vilting Fingers is het Viltatelier van Nathalie Roelofsen. Je kan hier voor van alles terecht, workshops, naailes, cursus of je laat iets in opdracht maken. Ook de Hemelwiegjes worden door Nathalie ontworpen en gemaakt.


Er is een nieuwe cursus ontwikkeld "Vertel je verhaal in vilt", Je gaat schilderen met wol en zo ontstaat jouw verhaal op de eerste bladzijden van het boek wat je maakt. Je gebruikt de kleuren die je erbij voelt en werkt gedachten uit, heb je die er niet bij, dan ontstaat er iets waarvan jij weet waar het voor bedoeld is.


Deze cursus is altijd met gelijk gestemden, waar je mee kan praten, jullie hebben hetzelfde mee gemaakt. Soms is het alleen al fijn als er naar je wordt geluisterd.


Voor meer info ga je naar de website van Vilting Fingers.


blz twee van vertel je verhaal in vilt, viltboek

Hemeldoos

Patricia Sandifort

Rouwverwerking bij het verlies van een kind


Het verlies van een kind is misschien wel het moeilijkste dat je als ouder kan meemaken. Of het nu gaat om een ziekte, een stilgeboren kind of dat het volledig onverwachts kwam, de impact die het op je maakt is enorm. Het kind had nog een leven vol geluk voor zich liggen, en jij had dit allemaal willen meemaken. Het is daarom niet gek als je een tijdje helemaal van de kaart bent en misschien zelfs in een depressie door het verlies van een kind raakt. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het verlies van je kind je niet je eigen leven wegneemt en je jezelf gaat verwaarlozen. Rouwverwerking is dan ook de belangrijkste vorm van remedie, door het een plek te geven kan je verder leren kijken.

Wij van Hemeldoos.nl bieden niet alleen een nieuwe, effectieve manier van rouwverwerking die bewezen is door experts en rouwende gebruikers, wij willen oprecht plek bieden aan mensen om het verlies van een kind te verwerken.


Maak een hemeldoos om de herinneringen bij je te houden


Door een herinneringsdoos voor je kind te maken, kun je je gevoelens een plekje geven, waardoor het rouwproces iets verzacht kan worden en je een visuele herinnering aan je kind overhoudt. In samenwerking met Hemelwieg kun je je hemeldoos laten bekleden met een verhaal van vilt, of het zelf doen in een workshop. Waardoor je met zachtheid denkt aan je kindje, en het ook heel zacht aanvoelt.


Uitvaartzorg Karin

karin Vette werkt samen met Nathalie Roelofsen van Hemelwieg

Karin Vette

Je kindje overlijdt…….

 

Het overlijden van een kindje komt vaak onverwacht.

Je hebt een droom die ineens uit elkaar spat. Verwelkomen en afscheid nemen,

soms in een paar dagen.

Ik kan met je meedenken om blijvende herinneringen te maken.

 

Afscheid nemen is moeilijk, maar het helpt als je je kindje kunt zien en vasthouden.

Als je kindje tijdens de zwangerschap overlijdt, is je kindje gewend aan het vruchtwater in je baarmoeder. Dan is een bakje koud water een goede keuze als opbaarmogelijkheid. Op deze manier verkleurt de huid minder en blijft je kindje ondanks de zachte botjes en het tere huidje een mooi baby’tje die je kunt aanraken en vasthouden. Dit heet de “Watermethode”

 

Hemelwieg heeft prachtige bedjes die te gebruiken zijn met de waterbakjes voor de watermethode.

 

Ik ben Karin Vette, ik ben werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg-Karin in Harderwijk en omgeving. Ik kan samen met jou, zorgdragen voor een passend afscheid van jouw kindje. Dit kan in een intieme sfeer, bijvoorbeeld bij jou thuis, of op iedere andere gewenste locatie.

Ik draag zorg voor de zakelijke contacten en formaliteiten, mocht je dat wensen. Ik doe alles in goed overleg met jou.

Rouwzorg Riny

riny van de Worp werkt samen met Nathalie Roelofsen van hemelwieg

Riny van de Worp

Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van persoonlijke uitvaarten, maar ook kinderuitvaarten . Door persoonlijk contact, te luisteren naar de nabestaanden rekening te houden met de wensen die de overledene had, krijgt de uitvaart een heel persoonlijk karakter.


Wat wij voor u kunnen doen:

 

- Samen met u het kind verzorgen, kleden en opbaren

- Wij kunnen de watermethode toepassen in de Hemelwieg

- Wij doen aangifte van overlijden bij de gemeente

- Organisatie van de gehele uitvaart

- Contact onderhouden met de school als het kind schoolgaand is.

- Dagelijks bezoek of contact tot de uitvaart en in deze periode altijd bereikbaar

- Helpen bij het opstellen van speciaal  kinder rouwdrukwerk en advertentie

- Contact met alle leveranciers en betrokken partijen

- Begeleiden van het condoleren voor de afscheidsdienst

- Aanwezig zijn en begeleiden van de afscheidsdienst

- Bezoek kort en enige weken na de uitvaart voor een nabespreking en nazorg


Wij verzorgen uitvaarten in de omgeving van Wezep, Gelderland

Vlinderkusje

Anje Dalhuisen werkt samen met Nathalie Roelofsen van hemelwieg

Anja Dalhuisen

Een webshop voor sterrenmama’s en sterrenkindjes. Lieve zorgvuldig gekozen artikelen voor jezelf of voor een dierbare. Na een miskraam, na het verlies van een kind rond de geboorte, of in de jaren daarna. Wanneer woorden niet genoeg zijn, en om deze lieve kinderen te herdenken. Om te ‘zorgen voor je verdriet’, maar ook om het leven en de liefde te vieren. Je vind er ansichtkaarten, posters, knuffels, slingertjes, lampjes en nog veel meer.


De namen van de artikelen hebben allemaal een bijzondere betekenis. Het zijn namelijk allemaal namen van kindjes die gemist worden door hun dierbaren. Allemaal prachtige sterren aan de hemel.... ★

Anja, eigenaresse van de webshop, begon de shop ruim twee jaar na het overlijden van haar zoontje Boris. Hij overleed plotseling in haar buik na een zwangerschap van 39 weken. De heftige zwarte periode die hierna kwam doorleefde ze onder andere door te schrijven en te delen met anderen. En naast haar blog en boek, is er nu ook deze webshop; Vlinderkusje.‘Ik geef vlinderkusjes aan de wolken, en ik tover ze naar jou. Elke dag wel meer dan honderd, omdat ik zoveel van je hou…’


Vlinderkindcafé

Nathalie van Stijn werkt samen met Nathalie Roelofsen van Hemelwieg

Nathalie van Stijn

Daar ligt ze, mijn mooie baby. Mijn Juultje. Ze is helemaal compleet, maar nog erg klein. Zelfs voor haar 32 weken is ze niet zo groot als de gemiddelde premature baby. En groter zal ze ook niet worden. Ze overleed, nog voordat ze haar oogjes voor de eerste keer open kon doen. Ik heb deze dan ook nooit kunnen zien...


Het moment dat zij was geboren was ik een nieuw soort moeder. Ik was al moeder en wist goed hoe ik deze taak moest volbrengen. Maar Juul kon niet bij ons blijven, we moesten haar bij dat nare crematorium achterlaten. Enkele weken later kwam ze weer thuis om daar te blijven. Maar hoe moet ik haar moeder zijn? Hoe kan ze deel uitmaken van ons leven als zij niet leeft?


Inmiddels heb ik ontdekt hoe. In mijn blogs (my life blogs) en mijn boek (Lieve Juul) heb ik ontzettend veel ontdekt. Het begon via online contact met lotgenoten. Inmiddels organiseer ik twee keer per jaar het Vlinderkindcafé en kunnen wij elkaar daar ontmoeten. Door openheid van alle gevoelens en vooral door het noemen van haar naam kan ik zeggen dat Juul echt deel uitmaakt van ons leven.


Omdat het mijn passie is dit aan andere ouders van overleden kinderen ook te leren ben ik rouwbegeleidster en coach geworden. Bij Rouw met begeleiding kom je in een traject met mij, iemand die echt weet wat jij doormaakt. Zo hoop ik dat er steeds meer ouders zijn die dit kunnen toepassen en daardoor een nieuw leven op kunnen bouwen met hun overleden kindje.

Atelier op de Boerderij

Karin van Veldhuisen werkt samen met Nathalie Roelofsen van Hemelwieg

Karin van Veldhuisen

Beelden in steen en brons


Mijn naam is Karin van Veldhuisen en ik maak beelden in steen en brons.

Ik maak vrij werk, welke ik op o.a. kunstmarkten verkoop. Ook maak ik beelden in opdracht. Dit doe ik voor bijvoorbeeld een jubileum, een trouwdag, een verjaardag of gewoon omdat iemand een mooi beeld naar eigen idee voor in huis wil.

Het is elke keer weer een mooi proces om het beeld te maken naar de verwachtingen van de klant.


Ook maak ik herinneringen. Een dierbare verliezen is heel moeilijk en soms willen mensen hier iets tastbaars voor. Dit kan in de vorm van een beeld.  Het is bijzonder mooi om hiervoor iets te mogen maken.


We komen samen of communiceren via app / mail om het idee te bespreken. En maken een plan voor het te ontwerpen beeld.  Dit beeld kan geplaatst worden op het graf of bij de urn, maar kan ook geplaatst worden in uw huis of tuin als mooie herinnering. 


HORIZONder

Ditta Kamphorst

Verlies- en rouwverwerking


Niet alleen na het verlies van een dierbare, maar ook bij echtscheiding, verlies van werk, (ongewenste) kindloosheid of een afnemende gezondheid komen mensen in de rouw. Je bent je vaak niet bewust dat er allerlei reacties kunnen volgen, zoals droefheid en depressie, maar ook gevoelens van angst, agressie, schuld, verwarring en ook opluchting. Soms word je er letterlijk ziek van. Rouw kan doordringen in elk deel van je leven: de werksituatie, de relaties met anderen en het beeld dat je van jezelf hebt. Ongeveer elke emotie kan opkomen, ook emoties die je bij jezelf voorheen niet kende en vreemd lijken in de context van verlies. Wat het extra moeilijk maakt is de ongewone intensiteit waarmee de emoties opkomen.


De duur van de periode van rouw kan sterk wisselend zijn. Het is belangrijk aandacht te geven aan het verwerken van het verlies, waarbij diverse taken worden onderscheiden. Verwerken is niet vergeten. Het rouwproces is voltooid als de vier taken zijn vervuld.


Op zeer jonge leeftijd heb ik ervaren wat het is een dierbare te verliezen en later volgende andere impactvolle verliessituaties. Ik weet welke impact dit heeft op hoe je in het leven staat en welke gedragingen en overtuigingen er bij je kunnen gaan leven. Het verlies heeft mij ongemerkt geremd in de manier waarop ik mijn emoties toon. Nadat ik me hiervan bewust werd ben ik met mijn rouwverwerking aan de slag gegaan. Hierdoor heb ik de emoties kunnen laten stromen en ben ik een veel vrijer mens geworden. Ik luister naar mijn innerlijke stem en voel veel ruimte om te zijn wie ik ben. Wat mij vooral heeft geholpen is het inzicht dat ik het niet alleen hoefde te doen. Je mag hulp vragen. Dat is zo fijn.


Ik begeleid je graag bij jouw rouwproces zodat je je de meeste momenten opnieuw ‘goed' in het leven staat en weer kan genieten van alledaagse dingen. Je kunt opnieuw de problemen van het leven aan en wordt minder in beslag genomen door het verdriet.

Rouwparels

Sabine van Winsen

Het verhaal achter de RouwParels


Toen ik 15 jaar oud was en mijn opa overleed, maakte ik mijn eerste begrafenis mee. Het maakte erg veel impact. De hele uitvaart was heel triest en verdrietig, maar daarna leek het wel een soort reünie, waarbij iedereen weer overging tot de orde van de dag en een plakje cake at. De alledaagse plakjes cake en broodjes kaas stonden voor mij in schril contrast met de bijzondere en speciale gebeurtenis van het overlijden van mijn opa. Geboren worden en overlijden doe je maar 1 x in je hele leven. Dat verdient toch iets specialers? ...Tijdelijke Grafbedekking

Harry Jansen

Over sterven en begraven praten we niet graag, maar we willen wel dat onze dierbare een verzorgde laatste rustplaats krijgt. De periode tussen het begraven en het plaatsen van de grafsteen kan soms wel een half jaar of langer duren. Het is vaak een rommelige periode, waarin veel familieleden, vrienden en kennissen het graf bezoeken. Met een tijdelijke grafbedekking zorgt u ervoor dat het graf niet meer anoniem is en een persoonlijke uitstraling heeft. Het helpt u uw emotie om te zetten in een tastbare afbeelding.

Rouwverwerking

Ingrid Klooster werkt samen met Nathalie Roelofsen van Hemelwieg

Ingrid Klooster

Heb je last van vervelende gevoelens? Blijf er niet mee rondlopen. Dat is nergens voor nodig. Misschien heb je iets ingrijpends meegemaakt wat je niet goed hebt verwerkt. Je bent helaas niet de enige. Elk gezond mens kán getraumatiseerd raken door gebeurtenissen die te groot zijn om te hanteren (bijv. verwaarlozing, mishandeling, geweld, emotioneel of sexueel misbruik, verlies, ongeluk, geboortetrauma, operatie, natuurrampen, het getuige zijn van geweld, bijna-dood-ervaring enz.)


Trauma’s zijn geworteld in je instinctieve levensfuncties: VECHTEN, VLUCHTEN OF BEVRIEZEN. Je symptomen ontstaan doordat in je zenuwstelsel een “bevroren" restant van oude vecht/vlucht energie zit. Op een traumatisch moment bevroor en dissocieerde je. Als je getriggerd wordt, komt dit oude stukje plotseling omhoog en neemt je volwassen deel over.


Je voelt je wellicht onherroepelijk beschadigd, deels verdoofd en “bevroren". Maar dit hoeft echt niet zo te blijven! Je kunt weer “ontdooien". Een trauma is geen stoornis, maar een verstoring. Ik kan je met regressietherapie helpen om het verleden mentaal, emotioneel én lichamelijk te verwerken. Dan kun je weer léven in plaats van óverleven. Je trauma is geen levenslange veroordeling meer. Je open wond wordt een litteken, een belangrijke ervaring, maar overheerst niet alles meer. Anderen zijn er vanaf gekomen. Dat kan jij ook. Bel me maar en laat me je uitleggen hoe jij gelukkiger kunt worden!

Linked in nathalie roelofsen

Hemelwieg