Samenwerking

Samenwerking

Een Hemelwieg is een product wat voor vele branches geschikt is om mee samen te werken. Ik denk aan verloskundige praktijken, ziekenhuizen  {afdeling gynaecologie}, rouwcentrums, uitvaartbegeleiders, rouwverwerkingstherapeuten. Maar ook websites speciaal gericht op miskraam verwerken.


Ik nodig u uit om contact met mij op te nemen als u denkt dat er een samenwerking tussen ons kan ontstaan.


uitvaartbeurs voor een mooie herinnering . hemelwieg staat op deze beurs

Uitvaartbeurs Harderwijk

 

 Uitvaartbeurs, georganiseerd door In herinnering uitvaartzorg Harderwijk.

Hemelwieg maakt deel uit van deze beurs. 

 

Heeft u Hemelwieg nog niet in het echt kunnen zien en voelen, komt u dan naar deze beurs om kennis te maken met de maakster Nathalie Roelofsen.

Wie weet kunnen wij een samenwerking aangaan.  Dan is het ook mogelijk om een plaatsje in de gallerij samenwerking te krijgen. En als tegenprestatie een stukje over Hemelwieg op uw site. Samen bereiken we een groter publiek. Ik verheug me erop u deze dag te ontmoeten.

Vilting Fingers

logo Vilting Fingers van Nathalie Roelofsen

Nathalie Roelofsen

kaft van het vilten boek, vertel je verhaal in vilt
blz twee van vertel je verhaal in vilt, viltboek
blz drie van vertel je verhaal in vilt, vilten boek

Vilting Fingers is het Viltatelier van Nathalie Roelofsen. Je kan hier voor van alles terecht, workshops, naailes, cursus of je laat iets in opdracht maken. Ook de Hemelwiegjes worden door Nathalie ontworpen en gemaakt.


Er is een nieuwe cursus ontwikkeld "Vertel je verhaal in vilt", Je gaat schilderen met wol en zo ontstaat jouw verhaal op de eerste bladzijden van het boek wat je maakt. Je gebruikt de kleuren die je erbij voelt en werkt gedachten uit, heb je die er niet bij, dan ontstaat er iets waarvan jij weet waar het voor bedoeld is.


Deze cursus is altijd met gelijk gestemden, waar je mee kan praten, jullie hebben hetzelfde mee gemaakt. Soms is het alleen al fijn als er naar je wordt geluisterd.


Voor meer info ga je naar de website van Vilting Fingers.


Uitvaartzorg Karin

karin Vette werkt samen met Nathalie Roelofsen van Hemelwieg

Karin Vette

Je kindje overlijdt…….

 

Het overlijden van een kindje komt vaak onverwacht.

Je hebt een droom die ineens uit elkaar spat. Verwelkomen en afscheid nemen,

soms in een paar dagen.

Ik kan met je meedenken om blijvende herinneringen te maken.

 

Afscheid nemen is moeilijk, maar het helpt als je je kindje kunt zien en vasthouden.

Als je kindje tijdens de zwangerschap overlijdt, is je kindje gewend aan het vruchtwater in je baarmoeder. Dan is een bakje koud water een goede keuze als opbaarmogelijkheid. Op deze manier verkleurt de huid minder en blijft je kindje ondanks de zachte botjes en het tere huidje een mooi baby’tje die je kunt aanraken en vasthouden. Dit heet de “Watermethode”

 

Hemelwieg heeft prachtige bedjes die te gebruiken zijn met de waterbakjes voor de watermethode.

 

Ik ben Karin Vette, ik ben werkzaam als uitvaartverzorger bij Uitvaartzorg-Karin in Harderwijk en omgeving. Ik kan samen met jou, zorgdragen voor een passend afscheid van jouw kindje. Dit kan in een intieme sfeer, bijvoorbeeld bij jou thuis, of op iedere andere gewenste locatie.

Ik draag zorg voor de zakelijke contacten en formaliteiten, mocht je dat wensen. Ik doe alles in goed overleg met jou.

Rouwzorg Riny

riny van de Worp werkt samen met Nathalie Roelofsen van hemelwieg

Riny van de Worp

Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van persoonlijke uitvaarten, maar ook kinderuitvaarten . Door persoonlijk contact, te luisteren naar de nabestaanden rekening te houden met de wensen die de overledene had, krijgt de uitvaart een heel persoonlijk karakter.


Wat wij voor u kunnen doen:

 

- Samen met u het kind verzorgen, kleden en opbaren

- Wij kunnen de watermethode toepassen in de Hemelwieg

- Wij doen aangifte van overlijden bij de gemeente

- Organisatie van de gehele uitvaart

- Contact onderhouden met de school als het kind schoolgaand is.

- Dagelijks bezoek of contact tot de uitvaart en in deze periode altijd bereikbaar

- Helpen bij het opstellen van speciaal  kinder rouwdrukwerk en advertentie

- Contact met alle leveranciers en betrokken partijen

- Begeleiden van het condoleren voor de afscheidsdienst

- Aanwezig zijn en begeleiden van de afscheidsdienst

- Bezoek kort en enige weken na de uitvaart voor een nabespreking en nazorg


Wij verzorgen uitvaarten in de omgeving van Wezep, Gelderland

Vlinderkusje

Anje Dalhuisen werkt samen met Nathalie Roelofsen van hemelwieg

Anja Dalhuisen

Een webshop voor sterrenmama’s en sterrenkindjes. Lieve zorgvuldig gekozen artikelen voor jezelf of voor een dierbare. Na een miskraam, na het verlies van een kind rond de geboorte, of in de jaren daarna. Wanneer woorden niet genoeg zijn, en om deze lieve kinderen te herdenken. Om te ‘zorgen voor je verdriet’, maar ook om het leven en de liefde te vieren. Je vind er ansichtkaarten, posters, knuffels, slingertjes, lampjes en nog veel meer.


De namen van de artikelen hebben allemaal een bijzondere betekenis. Het zijn namelijk allemaal namen van kindjes die gemist worden door hun dierbaren. Allemaal prachtige sterren aan de hemel.... ★

Anja, eigenaresse van de webshop, begon de shop ruim twee jaar na het overlijden van haar zoontje Boris. Hij overleed plotseling in haar buik na een zwangerschap van 39 weken. De heftige zwarte periode die hierna kwam doorleefde ze onder andere door te schrijven en te delen met anderen. En naast haar blog en boek, is er nu ook deze webshop; Vlinderkusje.‘Ik geef vlinderkusjes aan de wolken, en ik tover ze naar jou. Elke dag wel meer dan honderd, omdat ik zoveel van je hou…’


Vlinderkindcafé

Nathalie van Stijn werkt samen met Nathalie Roelofsen van Hemelwieg

Nathalie van Stijn

Daar ligt ze, mijn mooie baby. Mijn Juultje. Ze is helemaal compleet, maar nog erg klein. Zelfs voor haar 32 weken is ze niet zo groot als de gemiddelde premature baby. En groter zal ze ook niet worden. Ze overleed, nog voordat ze haar oogjes voor de eerste keer open kon doen. Ik heb deze dan ook nooit kunnen zien...


Het moment dat zij was geboren was ik een nieuw soort moeder. Ik was al moeder en wist goed hoe ik deze taak moest volbrengen. Maar Juul kon niet bij ons blijven, we moesten haar bij dat nare crematorium achterlaten. Enkele weken later kwam ze weer thuis om daar te blijven. Maar hoe moet ik haar moeder zijn? Hoe kan ze deel uitmaken van ons leven als zij niet leeft?


Inmiddels heb ik ontdekt hoe. In mijn blogs (my life blogs) en mijn boek (Lieve Juul) heb ik ontzettend veel ontdekt. Het begon via online contact met lotgenoten. Inmiddels organiseer ik twee keer per jaar het Vlinderkindcafé en kunnen wij elkaar daar ontmoeten. Door openheid van alle gevoelens en vooral door het noemen van haar naam kan ik zeggen dat Juul echt deel uitmaakt van ons leven.


Omdat het mijn passie is dit aan andere ouders van overleden kinderen ook te leren ben ik rouwbegeleidster en coach geworden. Bij Rouw met begeleiding kom je in een traject met mij, iemand die echt weet wat jij doormaakt. Zo hoop ik dat er steeds meer ouders zijn die dit kunnen toepassen en daardoor een nieuw leven op kunnen bouwen met hun overleden kindje.

Atelier op de Boerderij

Karin van Veldhuisen werkt samen met Nathalie Roelofsen van Hemelwieg

Karin van Veldhuisen

Beelden in steen en brons


Mijn naam is Karin van Veldhuisen en ik maak beelden in steen en brons.

Ik maak vrij werk, welke ik op o.a. kunstmarkten verkoop. Ook maak ik beelden in opdracht. Dit doe ik voor bijvoorbeeld een jubileum, een trouwdag, een verjaardag of gewoon omdat iemand een mooi beeld naar eigen idee voor in huis wil.

Het is elke keer weer een mooi proces om het beeld te maken naar de verwachtingen van de klant.


Ook maak ik herinneringen. Een dierbare verliezen is heel moeilijk en soms willen mensen hier iets tastbaars voor. Dit kan in de vorm van een beeld.  Het is bijzonder mooi om hiervoor iets te mogen maken.


We komen samen of communiceren via app / mail om het idee te bespreken. En maken een plan voor het te ontwerpen beeld.  Dit beeld kan geplaatst worden op het graf of bij de urn, maar kan ook geplaatst worden in uw huis of tuin als mooie herinnering. 


Rouwverwerking

Ingrid Klooster werkt samen met Nathalie Roelofsen van Hemelwieg

Ingrid Klooster

Heb je last van vervelende gevoelens? Blijf er niet mee rondlopen. Dat is nergens voor nodig. Misschien heb je iets ingrijpends meegemaakt wat je niet goed hebt verwerkt. Je bent helaas niet de enige. Elk gezond mens kán getraumatiseerd raken door gebeurtenissen die te groot zijn om te hanteren (bijv. verwaarlozing, mishandeling, geweld, emotioneel of sexueel misbruik, verlies, ongeluk, geboortetrauma, operatie, natuurrampen, het getuige zijn van geweld, bijna-dood-ervaring enz.)


Trauma’s zijn geworteld in je instinctieve levensfuncties: VECHTEN, VLUCHTEN OF BEVRIEZEN. Je symptomen ontstaan doordat in je zenuwstelsel een “bevroren" restant van oude vecht/vlucht energie zit. Op een traumatisch moment bevroor en dissocieerde je. Als je getriggerd wordt, komt dit oude stukje plotseling omhoog en neemt je volwassen deel over.


Je voelt je wellicht onherroepelijk beschadigd, deels verdoofd en “bevroren". Maar dit hoeft echt niet zo te blijven! Je kunt weer “ontdooien". Een trauma is geen stoornis, maar een verstoring. Ik kan je met regressietherapie helpen om het verleden mentaal, emotioneel én lichamelijk te verwerken. Dan kun je weer léven in plaats van óverleven. Je trauma is geen levenslange veroordeling meer. Je open wond wordt een litteken, een belangrijke ervaring, maar overheerst niet alles meer. Anderen zijn er vanaf gekomen. Dat kan jij ook. Bel me maar en laat me je uitleggen hoe jij gelukkiger kunt worden!

Linked in nathalie roelofsen

Hemelwieg