Mijn verhaal en dat van anderen

Hierdoor zijn de Hemelwiegjes ontstaan

Nathalie Roelofsen de eigenaresse  van Hemelwieg

Nathalie

Ons verhaal gaat twintig jaar terug, mijn eerste zwangerschap. Zo bijzonder, zo gelukkig. Zwanger onder begeleiding van de gynaecoloog met hormonen in pil vorm. Ziek, ziek en nog eens ziek tijdens het slikken ervan. In de gaten houden wanneer de eisprong er was en hup naar het ziekenhuis voor nog een prik in mijn bil. Dat heb je er allemaal voor over, want zwanger worden is wat je wilt. En na anderhalf jaar was het raak, zwanger, ik was zwanger. Nog altijd onder controle bij de gynaecoloog, alles is goed en elke keer dat ik kom wordt er een echo gemaakt. Ik voel me op en top zwanger. Afgesproken met dertien weken laatste controle in het ziekenhuis en dan gewoon naar de verloskundige praktijk. Ik begon al lekker te groeien, best vroeg bij een eerste zwangerschap.


Met dertien weken mijn laatste afspraak in het ziekenhuis om te kijken hoe goed het ging. Er werd een echo bovenop mijn buik gemaakt, en vervolgens zegt hij plompverloren en zonder gevoel, oh 'ik zie niks' het zal wel niet goed zijn. Even inwendig kijken. Het is een tweeling, de vruchtzakjes groeien wel maar je hebt een miskraam. En op dat moment kon hij nog net op tijd mijn flauwvallende man opvangen. We waren in shock en gingen zo ook naar huis.


Ik wou praten en mijn man ging fietsen in het bos om het te verwerken. Ik vertelde het aan eenieder die wou luisteren. Een paar dagen later heb ik een curettage ondergaan. Op dat moment was dat mijn gevoel. Dat dat voor mij het beste was.

{nu ik ouder ben denk ik daar anders over, en wou dat ik dat twintig jaar geleden had geweten, er toen al hemelwiegen waren, i.p.v. je kindjes achterlaten in het ziekenhuis, wat nu gewoon geen prettige gedachte is.}

Curettage, wat een ellende, als de anesthesist het een abortus noemt en je naderhand op dezelfde afdeling ligt als de kersverse moeders met hun baby. Erg pijnlijk allemaal.


Mijn al bestelde rieten wieg afbesteld, die ik zelf zou bekleden. Leeg, wat was ik leeg. Verdrietig, dikke tranen.

Lang heb ik me er niet de tijd voor gegeven. Voor uitgebreid rouwen had ik geen tijd. Weggestopt in een kamertje in mijn hoofd, ga je door. Want het enige wat je wilt is een baby. Dus weer naar de gynaecoloog, toen het weer mocht. En weer anderhalf jaar later was ik zwanger. Een prachtige zwangerschap en een gezonde zoon. Geen wieg maar een ledikant. Een wieg zou ongeluk hebben gebracht volgens mijn man. Er zijn nog twee zonen geboren, de tweede spontaan binnen twee jaar en de derde heeft op toestemming gewacht, twee kinderen was goed. Maar mijn gevoel zei wat anders en na vijf jaar kwam ook hij spontaan ter wereld.


Toen voelde het compleet, ons gezin. En ja hoor, pas daarna kwam de tijd om het grote verlies van onze tweeling te verwerken. Ik doe dat vooral creatief. Ik heb ze geschilderd als engelen, ik heb ze gevilt en er ook een beeld van gemaakt. Nu is mijn tweeling de inspiratie voor de hemelwieg en had ik er graag één voor ze gehad.

Mijn gevoel zegt me dat het meisjes waren en ik heb ze de namen Madelief en Sophie gegeven.engelen geschilderd met acrylverf naar aanleiding miskraam tweeling

Verhalen over opdrachten en reactie van anderen

Je kan mij een opdracht geven

Wil je niet zelf maken wat er in je hoofd ontstaat, dan kun je mij dit met een gerust hart vertellen. En ga ik aan de hand daarvan voor jou maken wat ik erbij zie en voel. En dat kan heel veel zijn ook al is het iets kleins wat er wordt gevraagd en gemaakt.

Via hemelwieg, kun je een formulier invullen met je vraag. Dan hebben we mailcontact of we bellen. Zo ook bij deze opdracht, die ik mag delen. Deze ouders zijn 3 kindjes verloren, en het is nu 30 jaar geleden. Ze hebben het altijd weggestopt, en nu komt het in alle hevigheid naar boven. En hebben ze het gevoel er iets mee te willen doen. Loslaten. Het is de bedoeling dat het een hart wordt, dat wat zwaarder is zodat het op de bodem van een riviertje kan blijven liggen en zo afgebroken wordt door de natuur. {biologisch afbreekbaar} en dat is vilt. Voor de kindjes 3 crusifixjes erop. Ik ga voor deze mensen aan de slag en vind een steen in de vorm van een hart. Iets wat te groot dacht ik, en leg deze weg in het atelier en vind een nieuwe steen die wat kleiner is. En maak daar vilt omheen en maak het in de natuur pasteltinten zoals was gevraagd. Eenmaal klaar, gaat het hart in een houten doosje op de post. Alles klopt, geen fouten gemaakt. Maar het pakketje komt niet aan. We hebben het beide constant gevolgd. Contact opgenomen met de klantenservice van de ptt. de track en trace code doorgegeven. Er wordt een onderzoek gestart en na 2 weken krijg ik het verlossende antwoord. Het is kwijt. Dat meen je niet, wat een ramp.

knuffelsteen, steen ingepakt door te vilten met wol

Ik neem contact op met de opdrachtgever en vertel het verhaal en dat ik een ander hart ga maken. Ik pak de steen in hart vorm en zeg zal ik deze dan toch maar gebruiken. En op dat moment krijg ik kippenvel over mijn hele lichaam. Als ik ermee aan het werk ga, in het atelier hoor ik opeens een hoop gekwetter in de tuin. Ik kijk door het raam, zitten er 3 koolmeesjes me aan te kijken. Ik laat ze het hart zien en zeg, ik ben ermee bezig hoor. en ze vliegen weg. Nu is het goed denk ik. Zou het de bedoeling zijn geweest dat het eerste hart kwijt raakte, en het deze knuffelsteen moest worden. Deze keer heb ik het gebracht en het is heel fijn te horen dat het is geworden wat ze in hun hoofd zagen

Komt het andere hart nog boven water, dan is het vast de bedoeling dat er 1 bij hun blijft en de ander opgaat in het riviertje waar ze rust vinden.

Dit is een voorbeeld van een opdracht gemaakt naar de wensen in ander mans hoofd. Wil je dit zelf ook neem dan contact met mij op om het te realiseren.

Lieve Groet Nathalie

Reactie van de opdrachtegever Christina ,


Hallo allemaal, na lang zoeken hebben wij hemelwieg gevonden om onze 3 kindertjes op een mooie manier een plaatsje te geven.
Wij kwamen in contact met Nathalie, ook wij hadden onverwerkt verlies.
Onze 3 kleintjes zijn 30 jaar geleden gestorven in de baarmoeder.
Nooit over gesproken,altijd maar door gegaan met ons leven,nooit de tijd genomen om dit vreselijke verlies een plaatsje te geven.
Je kan dus heel lang doorgaan met gevoelens weg te stoppen, maar ééns wordt het getriggerd om in alle hevigheid op te duiken.
Dat gebeurde dus bij ons.
NU moesten we er iets mee doen,maar hóe??
Gezocht op internet, uitvaartcentra gemaild maar er was echt niets te vinden wat ons kon helpen,met dit een plek te geven.
Íemand raadde ons hemel wieg aan en zo kwamen we in contact met Nathalie.
Gemaild, gebeld en zo ontwierp zij een totaal biologisch afbreekbaar hartje.
Dat is ons plan ...om dit hartje...op 17 mei achter te laten in een stomend riviertje, een plekje waar wij rust vonden.
Het hartje is precies geworden wat wij in gedachten hadden.
Zo mooi.
Nathalie is het hartje zelf komen brengen omdat de ptt , door haar 1e gemaakte hartje, kwijt was geraakt .
In een mooi kistje, in de aardse kleuren ,die wij hebben aangegeven.
Nu kunnen wij onze 3 zo gewenste kindjes, symbolisch, terug geven aan het water.
Nathalie bedankt.


Omringd door vlinders laat ik los. Om je nooit los te laten. uit mijn gedachten en hart.
Voor altijd heb ik je lief.

Zwanger, 15 weken. Alles ging goed, en dan krijg je te horen dat je kindje meervoudig gehandicapt is en moet je beslissen over een leven.

Eigenlijk 2 levens. Dat van je kindje en dat van jezelf.

Niemand mag daar over oordelen, wat je ook beslist. Want hoe moeilijk is het om te kiezen voor een leven met een kind dat niets kan, en hoe moet je leven met de gedachte dat je de beslissing neemt om de zwangerschap af te breken. Wat je ook kiest, je kiest met liefde.

En omdat je zo naar dit kindje hebt verlangd wil je ook het afscheid goed doen, liefdevol en met alle aandacht die dit kindje verdiend. Een zachte Hemelwieg is waar de keuze op valt, met vlinders en een kleine wade. Met een waterwiegje voor de watermethode,die precies in de hemelwieg past. zodat je je kindje langer bij je kan houden. Je mooie foto's kan maken, en goed begint met het rouwproces. Neem de tijd, er staat geen tijd voor.

Je wilt het goed doen. En dat doe je ook. Liefdevol met familie en vrienden die er zijn om je te steunen.

Hemelwieg, afscheidswiegje, cocon van vilt

Hemelwieg

Neem contact op


+31619362662


info@hemelwieg.nl


Nathalie Roelofsen Nijzink

Mandenmakerstraat 93, 3841 VD Harderwijk

Nederland

Andere websites

Openingstijden


Alleen op afspraak

door Hans Kuiper van Brancheadres

Copyright © All Rights Reserved

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren