Mijn verhaal

Voor een klein afscheid van een GROOT  wonder

Hemelwieg, Uitvaartwiegje, prematuur, foetus, afscheid, miskraam, vroeggeboorte

Hierdoor zijn de Hemelwiegjes ontstaan

Nathalie Roelofsen de eigenaresse  van Hemelwieg

Nathalie

Ons verhaal gaat twintig jaar terug, mijn eerste zwangerschap. Zo bijzonder, zo gelukkig. Zwanger onder begeleiding van de gynaecoloog met hormonen in pil vorm. Ziek, ziek en nog eens ziek tijdens het slikken ervan. In de gaten houden wanneer de eisprong er was en hup naar het ziekenhuis voor nog een prik in mijn bil. Dat heb je er allemaal voor over, want zwanger worden is wat je wilt. En na anderhalf jaar was het raak, zwanger, ik was zwanger. Nog altijd onder controle bij de gynaecoloog, alles is goed en elke keer dat ik kom wordt er een echo gemaakt. Ik voel me op en top zwanger. Afgesproken met dertien weken laatste controle in het ziekenhuis en dan gewoon naar de verloskundige praktijk. Ik begon al lekker te groeien, best vroeg bij een eerste zwangerschap.


Met dertien weken mijn laatste afspraak in het ziekenhuis om te kijken hoe goed het ging. Er werd een echo bovenop mijn buik gemaakt, en vervolgens zegt hij plompverloren en zonder gevoel, oh 'ik zie niks' het zal wel niet goed zijn. Even inwendig kijken. Het is een tweeling, de vruchtzakjes groeien wel maar je hebt een miskraam. En op dat moment kon hij nog net op tijd mijn flauwvallende man opvangen. We waren in shock en gingen zo ook naar huis.


Ik wou praten en mijn man ging fietsen in het bos om het te verwerken. Ik vertelde het aan eenieder die wou luisteren. Een paar dagen later heb ik een curettage ondergaan. Op dat moment was dat mijn gevoel. Dat dat voor mij het beste was.

{nu ik ouder ben denk ik daar anders over, en wou dat ik dat twintig jaar geleden had geweten, er toen al hemelwiegen waren, i.p.v. je kindjes achterlaten in het ziekenhuis, wat nu gewoon geen prettige gedachte is.}

Curettage, wat een ellende, als de anesthesist het een abortus noemt en je naderhand op dezelfde afdeling ligt als de kersverse moeders met hun baby. Erg pijnlijk allemaal.


Mijn al bestelde rieten wieg afbesteld, die ik zelf zou bekleden. Leeg, wat was ik leeg. Verdrietig, dikke tranen.

Lang heb ik me er niet de tijd voor gegeven. Voor uitgebreid rouwen had ik geen tijd. Weggestopt in een kamertje in mijn hoofd, ga je door. Want het enige wat je wilt is een baby. Dus weer naar de gynaecoloog, toen het weer mocht. En weer anderhalf jaar later was ik zwanger. Een prachtige zwangerschap en een gezonde zoon. Geen wieg maar een ledikant. Een wieg zou ongeluk hebben gebracht volgens mijn man. Er zijn nog twee zonen geboren, de tweede spontaan binnen twee jaar en de derde heeft op toestemming gewacht, twee kinderen was goed. Maar mijn gevoel zei wat anders en na vijf jaar kwam ook hij spontaan ter wereld.


Toen voelde het compleet, ons gezin. En ja hoor, pas daarna kwam de tijd om het grote verlies van onze tweeling te verwerken. Ik doe dat vooral creatief. Ik heb ze geschilderd als engelen, ik heb ze gevilt en er ook een beeld van gemaakt. Nu is mijn tweeling de inspiratie voor de hemelwieg en had ik er graag één voor ze gehad.

Mijn gevoel zegt me dat het meisjes waren en ik heb ze de namen Madelief en Sophie gegeven.engelen geschilderd met acrylverf naar aanleiding miskraam tweeling

Ook is het mogelijk om voor een tweeling of meerling een hemelwieg te maken, zodat ook dan de kindjes bij elkaar blijven. neem contact met mij op om je/jullie wensen kenbaar te maken.

engelenvilterij, vilt schilderij, schilderen met wol

In mijn viltatelier maak ik de hemelwiegjes, intuïtief en met veel liefde. Ook is het mogelijk om een workshop bij mij te volgen. Dit kan zomaar maar het kan ook met een betekenis. Kijkt u eens op de website van

Vilting Fingers . Via deze weg is het mogelijk om na het verlies van jullie kindje iets moois te maken naar aanleiding hiervan. Je gaat dan iets vilten met de kleuren die je voelt opkomen met de gedachte aan je verloren kind. Dit is een kussen wat je kunt vasthouden of een herinneringsboek. Ook is het mogelijk je zelf gemaakte en ontworpen stof in te lijsten voor aan de muur, zodat het altijd dicht bij is.

engelenschilderij
Linked in nathalie roelofsen

Hemelwieg

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren